​Flowbox anställer Erik Lundberg som data scientist

Saas-leverantören och MarTech-bolaget Flowbox har anställer nu sin första data scientist.

Erik Lundberg ska hjälpa teamet att ta plattformen till nästa nivå för att erbjuda mer intelligenta lösningar för företagets kunder. Han har en bakgrund inom matematik och programmering, och har tidigare arbetat med prissättning av försäkringar, kundnöjdhetsundersökningar, kreditriskbedömningar och produktoptimeringar.

I min nya roll på Flowbox kommer jag att hjälpa till med att få fram nya insikter ur den data som finns. Det kan vara saker som gör produkten smartare och effektivare, ger en bättre översikt eller som skapar mer kundvärde. Jag hoppas kunna bidra mycket med mina kunskaper och expertis, men inser samtidigt att den första perioden främst kommer handla om att försöka lära mig så mycket som möjligt om hur vi arbetar idag och vilka utmaningar vi står inför, säger Erik Lundberg.

Det som lockade med mig var framförallt den stora potentialen och de höga ambitionerna jag såg. Jag trivs när jag får utvecklas och det gör man bäst i företag som vill utvecklas. Men den trevliga stämningen och den smittande entusiasmen var också viktiga faktorer för mig. Ett plus för mig är även att Python används. Det är det språk jag främst använder när jag använder mig av statistiska modeller eller machine learning.

Erik tillträder sin tjänst i januari 2020.