Facebook kan snart äta upp hela Microsoft

För tio år sedan erbjöd Microsoft 24 miljarder dollar för att köpa Facebook, ett företag som snart är större än dem själva. De senaste åren har Facebook skjutit iväg som en raket på börsen och  den lilla är nu på väg att bli den stora.

Redan inom nästa år lär företaget Facebook vara mer värt än gamla trotjänaren Microsoft.

Facebook har idag en värdering om 350 miljarder dollar, enligt CNN Money. Microsoft är värderad till 407 miljarder dollar, enligt Forbes. En värdering som faktiskt Microsoft hjälpte Facebook att få när de för 240 miljoner dollar köpte 1,6 procent av Facebook.

Facebook aktie har ökat med 200 procent sedan börsintroduktionen år 2012.

Vilken häftig grej om Facebook köper upp Microsoft för att utveckla sitt erbjudande Facebook at Work. Vilken kedjereaktion – Microsoft köper Nokia sen kommer Facebook och köper allt.

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>