Hjälp oss att fortsätta driva Sveriges bästa nyhetsplats för digitala marknadsförare. Donera här

Skypeinvesterare går in i svenska mediekitplattformen Ocast

Morten Lund var en av de första investerarna i Skype och är en av Danmarks tyngsta techprofiler. Nu investerar han i den svenska mediekitplattformen Ocast.

Bakom Ocast står bland andra Eric Gisaeus, grundare till techsajten Breakit och annonssäljbolaget Leeads.

Ocast låter influencers och mediehus skapa snygga och smidiga säljpresentationer automatiskt, vilket tar bort stora mängder manuellt arbete. Ocastgrundaren Eric Gisaeus säger att idén kom till utifrån hans långa erfarenhet som annonssäljare, först på Schibsted och senare med det egna säljbolaget Leeads.

“Jag har sett ett svart hål på marknaden där det i princip inte har hänt något sedan jag kom in i branschen för tio år sedan. Säljare hos publicister sitter fortfarande och skickar pdf:er och powerpointpresentationer till sina kunder. De där pdf.erna uppdateras inte alltid, vilket gör att gammal statistik och gamla kontaktuppgifter når kunderna. Det ger inte direkt ett professionellt intryck ”, säger Eric Gisaeus.

Ocast löser det problemet. Tjänsten kopplar upp sig mot kundernas siffror över sajtbesökare, följare på Instagram, målgrupp och så vidare. En influencer som har signat upp sig på tjänsten kan till exempel när som helst generera en snygg säljpresentation med färska siffror.

Bland Ocasts kunder märks mediekoncerner som Schibsted, Bonnier, Egmont, danska JP/Politikens hus och österrikiska Russ media.

Nu får Ocast in tung uppbackning från den danske investeraren Morten Lund. Han var tidig investerare i Skype och är en av Danmarks tyngsta techprofiler.

“Det finns en global möjlighet för Ocast. I grund och botten är inte modellen särskilt svår. Det handlar först och främst om hårt arbete. Mike och Eric är en extremt stark duo, som har byggt framgångsrika företag tidigare. Jag tror verkligen på dem”, säger Morten Lund.

Redaktör & Digitalspecialist

Dagensanalys.se

Analys, Digitala Medier och Marknadsföring är tre områden som jag brinner för. Här på Dagensanalys.se kan jag förena dem till insikter som jag publicerar. Tveka inte att dela dina egna insikter med mig genom att skriva till vår redaktion.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>